Φέτες ψαριού στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

2014-04-01
Φέτες ψαριού στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική και διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις φέτες ψαριού στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα με ντομάτα, κρεμμύδι, λευκό κρασί και μαϊντανό σου περιγράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 8-9 φέτες ψάρι (κατάλληλο για φούρνο)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4-5 ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μισό ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας παξιμάδι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα ψάρια, τα βάζουμε να στραγγίσουν και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση κατά μήκος και κατόπιν λεπτές φετούλες στο τηγάνι.

Βήμα 3

Κόβουμε επίσης ψιλές φετούλες τα σκόρδα και τσιγαρίζουμε και τα δυο μαζί με το λάδι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Όταν ροδίσουν, τα σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και φλούδες.

Βήμα 5

Μόλις πάρουν βράση, χωρίς να ρίξουμε νερό, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα σε βαθύ ταψί φούρνου.

Βήμα 6

Στρώνουμε επάνω τις φέτες του ψαριού, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και πασπαλίζουμε τις φέτες με το τριμμένο παξιμάδι.

Βήμα 7

Ρίχνουμε στην άκρη λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και ύστερα την κατεβάζουμε, ώστε να σιγοψηθεί και να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 8

Οι φέτες ψαριού στο φούρνο είναι έτοιμες και σερβίρονται με οποιαδήποτε σαλάτα

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή