Φαγκρί γεμιστό και ψητό με σκόρδο

2014-03-15
Φαγκρί γεμιστό
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαίσια και πολύ υγιεινή νησιώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις φαγκρί γεμιστό και ψητό με σκόρδο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και την μαγειρεύουμε σαν το κυρίως γεύμα μας όλους τους μήνες του χρόνου. Είναι μια διαφορετική εκτέλεση για να φτιάξεις το φαγκρί και όταν την δοκιμάσεις, μοιράσου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • ένα ψαρί 1/2 κιλού (κατά προτίμηση φαγκρί)
  • 3 φέτες ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου (χτεσινού) πάχους 2 δακτύλων
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 3 κουταλάκια λάδι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Απολεπίζουμε καλά το ψάρι. Βγάζουμε τα σπάραχνα και τα εντόσθια σκίζοντας την κοιλιά του, με λεπτό μαχαίρι, κάθετα.

Βήμα 2

Το πλένουμε καλά, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 3

Τρίβουμε σε μπώλ την ψίχα του ψωμιού, με τις δυο παλάμες μας, να γίνει σαν χοντρός τραχανάς.

Βήμα 4

Κόβουμε ψιλά το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη, το λάδι και το λεμόνι.

Βήμα 5

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και με το μίγμα γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού καλά (δεν πειράζει ενα η γέμιση φτάσει μέχρι το κεφάλι, ακόμα καλύτερα).

Βήμα 6

Το ράβουμε με μία βελόνα, να μη χυθεί η γέμιση.

Βήμα 7

Αλείφουμε απ' έξω το γεμισμένο ψάρι με λίγο λάδι, το βάζουμε στην ψηστιέρα (που την έχουμε ζεστάνει πριν 10 λεπτά) και αφήνουμε να ψηθεί όσο θέλουμε.

Βήμα 8

Το σερβίρουμε σε μακρουλή πιατέλα.

Βήμα 9

Το ανοίγουμε από την πλάτη, στο μάκρος, αφαιρούμε το μεγάλο κόκαλο και αφήνοντάς το ανοιχτό, το περιλούουμε με λαδολέμονο (που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει).

Βήμα 10

Το φαγκρί γεμιστό είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή