Φέτα φαγκρί στο φούρνο γιουβέτσι

2014-07-20
φαγκρι γιουβετσι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για φέτα φαγκρί στο φούρνο γιουβέτσι, ένα πιάτο που μπορεί να μην είναι συνηθισμένο όμως είναι πολύ νόστιμο και είναι ιδανικό για τα παιδιά. Μαγειρεύεται εύκολα και μπορείς να το εντάξεις εύκολα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο της οικογένειας, ειδικά αν θέλεις να τρως ψάρι συχνά. Είναι επίσης ένα πρωτότυπο πιάτο και για πιο επίσημα τραπέζια.

Υλικά

  • Φαγκρί περίπου μισό κιλό καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός ψαριού
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2,5 φλιτζ. κριθαράκι
  • 1 κουτ.σούπας άνηθος
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Περνάμε για λίγο το ψάρι σοτάροντάς το από όλες τις πλευρές για 3 λεπτά

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Βάζουμε σε ένα πυρέξ το ψάρι με το κριθαράκι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Προσθέτουμε νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 6

Η φέτα φαγκρί στο φούρνο γιουβέτσι είναι έτοιμη.

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή