Φαγκρί με δεντρολίβανο στο αλουμινόχαρτο

2014-07-14
φαγκρι με δενδρολιβανο στο αλουμινοχαρτο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να μαγειρέψεις φαγκρί με δεντρολίβανο στο αλουμινόχαρτο, ένα φαγητό που μπορείς να σερβίρεις σε ένα εορταστικό τραπέζι με συγγενείς ή στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Το ψάρι μαγειρεύεται πολύ όμορφα με τα ζουμάκια του και γίνεται πολύ αφράτο και νόστιμο. Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1 μεγάλο φαγκρί ενάμισι κιλού καθαρισμένο
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο και λίγο αποξηραμένο
  • Λίγο θυμάρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγουμε το φαγκρί το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και θυμάρι

Βήμα 2

Το κλείνουμε και το βάζουμε σε ταψάκι ή σε μια λαδόκολλα

Βήμα 3

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο με λεμόνι, βάζουμε δίπλα κλωνάρια δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 4

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή κλείνουμε τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και 20 λεπτά χωρίς

Βήμα 6

Σερβίρουμε με λαδολέμονο

Βήμα 7

Το φαγκρί με δενδρολίβανο στο αλουμινόχαρτο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Η ίδια συνταγή γίνεται και στη λαδόκολλα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή