Φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο σε σάλτσα από κρασί

2014-03-17
Φαγκρί με λαχανικά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ γευστική και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο και να την συνοδέψεις με μια σάλτσα με βάση το κόκκινο κρασί θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη από το χωριό της γιαγιάς μου που την φτιάχνανε τους χειμωνιάτικους μήνες και χρησιμοποιούσαν σαν ψάρι το φαγκρί ή εναλλακτικά το λαυράκι και την συναγρίδα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψάρι (φακγρί, συναγρίδα ή λαυράκι)
  • 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • λίγο οσέλινο
  • θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • μαϊντανός
  • βούτυρο (2 κουταλιές σούπας)
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Το πασπαλίζετε, μέσα στην κοιλιά και στην επιφάνεια, με αλάτι και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, απλώνοντας γύρω του το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.

Βήμα 2

Ρίχνετε το κρασί, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και το περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 3

Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, επί 3/4 της ώρας περίπου, ενώ το περιχύνετε συχνά με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Τα πασπαλίζετε με μαϊντανό και το γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού και το φαγκρί με λαχανικά είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή