Φαγκρί με μανιτάρια και πατάτες στα κάρβουνα

2014-03-17
Φαγκρί με μανιτάρια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη και πρωτότυπη πρόταση για να φτιάξεις φαγκρί με μανιτάρια στα κάρβουνα και να το σερβίρεις με πατάτες, θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και παραδοσιακή από το χωριό της νονάς μου, που την μαγειρεύανε όλους τους μήνες του χρόνου και αν δεν έβρισκαν φαγκρί, την φτιάχνανε με συναγρίδα. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 ψάρι ή δυο, ώστε να μπορεί να κοπεί σε 8 φέτες, συναγρίδα ή φαγκρί
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 3-4 πατάτες
  • 3 κουταλιές βούτυρο φαγητού
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά και τις αλατίζουμε.

Βήμα 2

Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε φέτες.

Βήμα 3

Περνάμε τα μανιτάρια ελαφρά από το τηγάνι με λίγο βούτυρο.

Βήμα 4

Κόβουμε 8 τετράγωνα αλουμινόχαρτα, σε μέγεθος ανάλογο με τις φέτες του ψαριού, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν καλά.

Βήμα 5

Ανοίγουμε αλουμινόχαρτο, το αλείφουμε με βούτυρο, βουτάμε στο κρασί το ψάρι και το στρώνουμε στο αλουμινόχαρτο, στίβουμε λίγο λεμόνι, βάζουμε από πάνω ανάλογες πατάτες και μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο.

Βήμα 6

Ψήνουμε στα κάρβουνα, γίνεται νοστιμότερο. Αν δεν μπορούμε ν' ανάψουμε κάρβουνα τότε τοποθετούμε τα αλουμινόχαρτα σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο μία ώρα περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 7

Το φαγκρί με μανιτάρια είναι έτοιμο και τρώγεται σαν κύριο φαγητό με μία σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή