Φαγκρί με μπάμιες ξυδάτες με σάλτσα ντομάτας και κρασιού

2014-03-07
Φαγκρί με μπάμιες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ γευστική και διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις φαγκρί με μπάμιες θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και φτιάχνεται με σάλτσα ντομάτας και κρασιού αφού πρώτα έχουμε προσθέσει ξύδι στις μπάμιες. Μπορείς να την μαγειρέψεις χρησιμοποιώντας και άλλο είδος ψαριού της ίδιας κατηγορίας με το φαγκρί, εγώ το έβαλα γιατί το θεωρώ το πιο νόστιμο.

Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 1/2 ψάρι (φαγκρί κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, λιωμένες
  • 1-2 κρεμμυδάκια λιωμένα
  • λίγο κρασί
  • πιπέρι, αλάτι
  • λίγο λεμόνι ή ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι και, αν είναι μικρό, το αφήνουμε ολόκληρο αν είναι μεγάλο, το κόβουμε κομμάτια.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε λίγη ώρα (για να μην λιώσουν στο βράσιμο).

Βήμα 3

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και βάζουμε προσεχτικά το ψάρι στην κατσαρόλα. Από πάνω τοποθετούμε τις μπάμιες κυκλικά (δηλ. οι άκρες τους προ το κέντρο και τα κεφάλια τους στις πλευρές της κατσαρόλας).

Βήμα 4

Προσθέτουμε ανάλογη ντομάτα λιωμένη, κρασί, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, βάζουμε από επάνω ένα πιάτο (για να συγκρατεί το φαγητό) και τα αφήνουμε ωσότου ψηθεί.

Βήμα 5

Για να σερβίρουμε, βγάζουμε το πιάτο που έχουμε μέσα, βάζουμε ένα άλλο (καθαρό) και, πιέζοντάς το, γέρνουμε την κατσαρόλα, να στραγγίζει η σάλτσα.

Βήμα 6

Βγάζουμε και αυτό το πιάτο και ανατρέπουμε προσεχτικά το φαγητό σε πιατέλα. (Βάζουμε μία στρογγυλή πιατέλα ανάποδα, σαν καπάκι, στην κατσαρόλα και αναποδογυρίζουμε προσεχτικά να πέσει μέσα το φαγητό).

Βήμα 7

Πυκνώνουμε τη σάλτσα, που έχει στραγγίζει, με λίγο κόρν φλάουρ και περιχύνουμε το φαγητό.

Βήμα 8

Το φαγκρί με μπάμιες είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή