Φαγκρί πλακί στο φούρνο

2014-07-12
φαγκρι πλακι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια εκπληκτική συνταγή για νοστιμότατο φαγκρί πλακί στο φούρνο, ένα αγαπημένο, ελληνικό πιάτο που συνήθως σερβίρουμε τα Σάββατα και τις Κυριακές μαζί με πατάτες ή άλλα λαχανικά βραστά ή ψητά. Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη και μπορείς να επιλέξεις όποιο μεγάλο ψάρι θέλεις κι ανάλογα την εποχή φυσικά. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 φαγκρί 1,5-2 κιλών καθαρισμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • Μισή συσκευασία ντομάτα πούμαρο
  • 4 κρεμμύδια
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το ψάρι και το βάζουμε σε ταψί

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 3

Βάζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε μαϊντανό, το πούμαρο και νερό που να σκεπάζει το φαγητό

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 6

Το φαγκρί πλακί στο φούρνο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να βάλεις φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • Αν έχεις κάποιο άλλο ψάρι μπορείς να το μαγειρέψεις με αυτή την συνταγή!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή