Φαγκρί στη γάστρα

2014-07-09
φαγκρι στη γαστρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις φαγκρί στη γάστρα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Γίνεται πολύ εύκολα και το ψάρι βγαίνει αφράτο! Δεν θέλει πολύ χρόνο και κόπο στην κουζίνα για αυτό ενδείκνυται τόσο για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι αλλά και για ένα πιο επίσημο γεύμα! Είναι ιδανικό για τα παιδιά ειδικά αν το συνοδεύσεις με σαλάτα ή πατάτες!

Υλικά

  • 1 φαγκρί ενάμισι κιλού καθαρισμένο
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη
  • 2 ντομάτες κομμένες (είτε σε κυβάκια είτε ροδέλες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 πατάτες κομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε το κεφάλι (για να χωρέσει στη γάστρα) και αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί

Βήμα 2

Το βάζουμε στη γάστρα και βάζουμε το σκόρδο χοντροκομμένο από κάτω σε διάφορα σημεία

Βήμα 3

Προσθέτουμε στη γάστρα τις πατάτες που έχουμε βράσει λίγο, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι

Βήμα 4

Περιχύνουμε με το κρασί, με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 6

Το φαγκρί στη γάστρα είναι έτοιμο!

 

Tips

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή