Φαγκρί στον ατμό με πιπεριές

2014-08-09
φαγκρι στον ατμο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις φαγκρί στον ατμό, ο πιο υγιεινός και διαιτητικός τρόπος για να φτιάξεις το ψάρι. Φυσικά μπορείς απλά να το μαγειρέψεις και να το φας σκέτο με λαχανικά όμως με αυτή τη συνταγή μπορείς να το συνοδεύσεις με μια ωραία σαλτσούλα ελαφριά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα τραπέζι αφού είναι πολύ διαφορετική από αυτές με τις οποίες συνοδεύουμε συνήθως τα ψάρια. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 μικρά φιλέτα φαγκρί
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο
  • Μισή κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 τζίντζερ 3 εκατοστών ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε λωρίδες
  • 4 κλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγο κόλιανδρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σησαμέλαιο με τη ζάχαρη, τη σόγια και το ξύδι

Βήμα 2

Περιχύνουμε το ψάρι με τη σαλτσούλα

Βήμα 3

Βάζουμε το φαγκρί σε ατμομάγειρα με την πέτσα προς τα κάτω και το μαγειρεύουμε για 6-9 λεπτά ή όσα επιδεικνύει ο ατμομάγειρας

Βήμα 4

Βάζουμε στον ατμομάγειρα και τις πιπεριές με το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι

Βήμα 5

Το φαγκρί στον ατμό είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τζίντζερ σε σκόνη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή