Φαγκρί στο φούρνο κρασάτο με σάλτσα ντομάτας

2014-03-28
Φαγκρί στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις φαγκρί στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και την ξέρω από την γιαγιά μου που την μαγείρευε και πολλές φορές αντί για φαγκρί χρησιμοποιούσε σφυρίδα ή συναγρίδα.

Υλικά

  • 1 ψάρι έως 2 κιλά (σφυρίδα, συναγρίδα ή φαγκρί)
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • μισό ποτήρι του νερού λάδι
  • μισό ποτήρι του νερού χυμός λεμονιού
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα σπάραχνα, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Αλείφουμε ανάλογο ταψί με λάδι, τοποθετούμε στη μέση το ψάρι, το περιχύνουμε με το κρασί, το λεμόνι, και το λάδι και το πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι.

Βήμα 3

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί στους 150 οC βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο. Κάθε τόσο, παίρνουμε κουταλιές από το ζουμί του και το περιχύνουμε.

Βήμα 4

Ένα τέταρτο πριν από το τέλος, κόβουμε φέτες τις ντομάτες, αφού τις καθαρίσουμε από φλούδες και σπόρους και τις βάζουμε πάνω από το ψάρι και πάνω από τις ντομάτες πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βήμα 5

Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, κόβουμε φέτες το ψάρι και σερβίρουμε το φαγκρί στο φούρνο με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή