Φαγκρί στο φούρνο με πατάτες και σκορδαλιά

2014-03-24
Φαγκρί στο φούρνο με πατάτες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική, διαφορετική, νόστιμη, νηστίσιμη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις φαγκρί στο φούρνο με πατάτες και σκορδαλιά θα βρεις παρακάτω. Όταν την φτιάξεις, μην ξεχάσεις να μου γράψεις τις παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 2 φαγκριά φρέσκα (1 1/2 κιλό περίπου)
  • λάδι
  • 2 λεμόνια
  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • αλάτι, ρίγανη
  • Για τη σκορδαλιά :
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμ. ψίχα ψωμιού ξερή
  • 100 γραμ. καρύδια ψίχα
  • λάδι
  • ξύδι
  • ένα ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια από τα λέπια, τα εντόσθια κλπ. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε λίγο στο λαδολέμονο.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε νερό για 10' λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Βάζετε τα ψάρια στο ταψί και γύρω - γύρω τις πατάτες. Ρίχνετε και το λαδολέμονο, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο να σιγοψηθούν.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά : Καθαρίζετε το σκόρδο. Βρέχετε σε νερό την ψίχα ψωμιού. Κοπανίζετε σε γουδί το σκόρδο και τα καρύδια μαζί με το αλάτι.

Βήμα 5

Αδειάζετε το μίγμα στο μπλέντερ, βάζετε και την ψίχα ψωμιού (καλά στιμμένη) το λάδι, ξύδι, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βήμα 6

Τ' αφήνετε 5' λεπτά να χτυπηθούν καλά στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν αλοιφή. Τη διατηρείτε δροσερή στο ψυγείο μέχρι το γεύμα.

Βήμα 7

Το φαγκρί στο φούρνο με πατάτες είναι έτοιμο για να το σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή