Ψάρι φαγκρί ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα

2014-07-30
φαγκρι ψητο στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις ψάρι φαγκρί ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα, ιδανικό ψάρι για ένα μπάρμπεκιου που θα κάνεις με τους φίλους σου ή σε ένα οικογενειακό τραπέζι στην εξοχή. Το κρέας του είναι πεντανόστιμο και γίνεται αφράτο ενώ δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Μπορείς να το κάνεις και στο γκριλ αλλά και στα κάρβουνα σε σχάρα και να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 μεγάλα φαγκριά
  • Μπαχαρικά ανακατεμένα (άνηθος, θυμάρι, μαϊντανός ψιλοκομμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 – 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μέσα –έξω

Βήμα 3

Χαράζουμε το ψάρι και κόβουμε λεπτές φέτες λεμόνι

Βήμα 4

Βάζουμε τις φέτες κάθετα στο ψάρι καθώς και σκόρδο

Βήμα 5

Ψήνουμε για 7 λεπτά από την κάθε πλευρά

Βήμα 6

Στο τέλος αν θέλεις ρίξε και λίγο χυμό από τα λεμόνια

Βήμα 7

Το φαγκρί ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή