Φαγκρί ψητό στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

2014-03-19
Φαγκρί ψητό στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια νησιώτικη, παραδοσιακή και εξαιρετικά γευστική συνταγή για να φτιάξεις φαγκρί ψητό στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρι φαγκρί
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκλήθρες σκόρδο
  • 400 γραμ. ντομάτες ώριμες
  • 1 λεμόνι
  • 2 πιπεριές κάπως μεγάλες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • λίγο κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε την κοιλιά του με τα αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, δάφνη, θυμάρι) και το αλάτι και το βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε φετάκια. Καψαλίζουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τις φλούδες και τις κόβουμε κομματάκια μικρά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε φέτες.

Βήμα 3

Σωτάρουμε με το μισό λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το κρασί.

Βήμα 4

Βράζουμε τη σάλτσα 20 λεπτά και τη ρίχνουμε στο ταψί γύρω από το ψάρι. Χτυπάμε κατόπιν λάδι με λεμόνι και το περιχύνουμε σε αυτό.

Βήμα 5

Το ψήνουμε στο φούρνο περίπου μισή ώρα.

Βήμα 6

Το φαγκρί ψητό στο φούρνο είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή