Φακές με χουρμάδες, ταχίνι και σπανάκι με μέλι, τζίντζερ και αμύγδαλα

2014-10-26
Φακες με χουρμαδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις φακές με χουρμάδες, ταχίνι και σπανάκι με μέλι, τζίντζερ και αμύγδαλα, ένα ιδιαίτερο πιάτο με ξεχωριστή γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει αρκετά μυρωδικά ενώ όλα τα υλικά συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους σε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Γίνεται πολύ εύκολα και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα.

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε τούφες
  • Μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ.γλ. κύμινο
  • 1/4 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κουτ.γλ.τζίντζερ
  • Αλάτι-πιπέρι καγιέν
  • 2 κουτ.σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • 10 χουρμάδες ψιλοκομμένη
  • 4 κούπες φύλλα σπανάκι πλυμένα
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε δύο κούπες νερό τις φακές

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε δύο κούπες νερό τις φακές

Βήμα 5

Σε μια λαδόκολλα βάζουμε το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο (αφήνουμε μια κουταλιά για το τέλος), το κύμινο, την κανέλα, το τζίντζερ και πιπέρι

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά γυρίζοντας ανά διαστήματα πλευρά στο κουνουπίδι

Βήμα 7

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι με τον χυμό, το μέλι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και δυο κουταλιές νερό

Βήμα 8

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φακές

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, το κουνουπίδι και το σπανάκι

Βήμα 10

Οι φακές με χουρμάδες, ταχίνι και σπανάκι με μέλι, τζίντζερ και αμύγδαλα είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Μπορείς να το σερβίρεις αντί για σαλάτα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή