Φακόρυζο Αργυρώς

2014-06-29
Φακορυζο αργυρω
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια συνταγή, το φακόρυζο Αργυρώς είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. φακές βρασμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό φλιτζ. ρύζι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 20 λεπτά σε νερό

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν

Βήμα 4

Φυλάμε τα μισά και στα υπόλοιπα προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό

Βήμα 5

Βάζουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 7

Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα πιάτα

Βήμα 8

Το φακόρυζο Αργυρώς είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή