Φαλάφελ Αργυρώ

2014-03-23
Φαλάφελ αργυρώ
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή για φαλάφελ Αργυρώ, τον νόστιμο αυτό ανατολίτικο κεφτέ από όσπρια και λαχανικά που μπορείτε να φάτε ακόμα και κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Υλικά

  • 1/2 πακέτο ρεβίθια (250 γραμμ.)
  • 1/2 πακέτο κουκιά ξερά (250 γραμμ.)
  • αλάτι -πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 2 κουτ.γλ. κύμινο
  • 2 κουτ.γλ. πάπρικα (καυτερή κατά προτίμηση)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα με λίγη μαγειρική σόδα

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε

Βήμα 3

Βάζουμε τα όσπρια μαζί με το αλάτι, πιπέρι, σόδα, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό στο μίξερ

Βήμα 4

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 5

Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια ή μακρόστενα σουτζουκάκια

Βήμα 6

Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω

Βήμα 7

Τα φαλάφελ Αργυρώ είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή