Φαλάφελ με ρεβύθια

2014-03-22
Φαλάφελ με ρεβυθια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια ωραία συνταγή για φαλάφελ με ρεβύθια που μπορείς να προσφέρεις σαν μεζέ αλλά και σαν κυρίως πιάτο με σαλάτα!

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας κόλιανδρο
  • Αλάτι-Μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας κύμινο
  • Μισή κούπα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. αλεύρι
  • Μισή κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Σε ένα μούλτι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι

Βήμα 3

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα

Βήμα 4

Πλάθουμε σε κεφτέδες και βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 5

Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές

Βήμα 6

Τα φαλάφελ με τα ρεβίθια είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα τηγανίσεις για να γίνουν πιο νόστιμα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή