Φαλάφελ με χούμους

2014-03-22
Φαλάφελ με χούμους
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαιρετική συνταγή για φάλαφελ με χούμους που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

  • Μισή κούπα ρεβίθια
  • Μισή κούπα φάβα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουτ.σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο
  • 1/4 κουτ.γλ. κουρκουμά
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 3 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
  • Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κουτ.σούπας ρεβίθια έτοιμα για το χουμους
  • 3 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
  • Μισό κουτ.γλ. σουσάμι
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο για το χουμους
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη για το χουμους
  • Λίγο πάπρικα
  • Αλάτι-Πιπέρι για το χουμους

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ και τα σουρώνουμε καλά

Βήμα 2

Σε μίξερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και το μπέικιν

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μπολ

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ

Βήμα 5

Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές

Βήμα 6

Για να φτιάξουμε το χούμους βάζουμε σε ένα τηγάνι το σουσάμι ανακατεύοντας συνέχεια και τα βγάζουμε πριν πάρουν χρώμα.

Βήμα 7

Σε ένα μίξερ βάζουμε το σουσάμι με το λάδι και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Προσθέτουμε το λεμόνι και το σκόρδο

Βήμα 9

Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα και πιπέρι

Βήμα 10

Τα φαλάφελ με χούμους είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρο
  • Πρόσθεσε λίγο τσίλι αν τα θέλεις πιο πικάντικα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή