Φανουρόπιτα αφράτη μοναστηριακή, νηστίσιμη και απλή με σταφίδες

2015-08-13
Φανουρόπιτα αφράτη μοναστηριακή, νηστίσιμη και απλή με σταφίδες
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια καταπληκτική συνταγή για φανουρόπιτα αφράτη μοναστηριακή, νηστίσιμη και απλή με σταφίδες θα βρεις παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι  αρκετά εύκολη, με απλά υλικά και από τις αγαπημένες μου συνταγές για φανουρόπιτα που σου έχουμε προτείνει εδώ στην ιστοσελίδα μας. Η εκτέλεση της ξεκινά από το να φτιάξουμε το μίγμα που περιέχει τα πάντα εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε αφού διαλυθεί η ζύμη και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο. Μόλις ψηθεί και είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και η πίτα μας είναι έτοιμη προς κατανάλωση. Είναι μια γευστικότατη πρόταση την οποία σου συνιστώ να φτιάξεις και όταν την δοκιμάσεις να μου στείλεις και τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 12 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γραμ. σταφίδα μαύρη
  • 100 γραμ. σταφίδα ξανθιά
  • 150 γαρμ. καρύδια κοπανισμένα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το αλεύρι.

Βήμα 2

Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνουν όλα μαζί μία κρέμα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο - λίγο και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη ωραία, μαλακιά.

Βήμα 4

Τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, τη στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 5

Όταν τη βγάλουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, την κόβουμε σε κομμάτια και είμαστε έτοιμοι να τη σερβίρουμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή