Φασολάδα από την Τοσκάνη

2014-03-21
Φασολάδα από την Τοσκάνη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια εξαίσια συνταγή για φασολάδα από την Τοσκάνη που μοιάζει πολύ με την ελληνική αλλά έχει επιπλέον μακαρονάκι ή κρέας.

Υλικά

  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένα καρότα
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο σέλερυ
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Μισή κούπα ντοματοχυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες φασόλια κανελίνι
  • 8 κούπες νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 140γρ. έτοιμα μικρά μακαρόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια

Βήμα 5

Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα

Βήμα 6

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα λαχανικών και φασολιών και τα πολτοποιούμε σε μίξερ

Βήμα 7

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα μακαρόνια

Βήμα 8

Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά

Βήμα 9

Η φασολάδα από την Τοσκάνη είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή