Φασολάδα Λαζάρου

2014-03-23
Φασολάδα Λαζάρου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια εναλλακτική συνταγή, η φασολάδα Λαζάρου είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Δοκίμασέ την και θα την λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν αγαπούν ισιαίτερα αυτό το πιάτο.

Υλικά

  • 300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι- Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα

Βήμα 2

Τα βράζουμε με νερό για 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σέλερυ και τα καρότα βήνουμε με το κρασί

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα φασόλια, τη δάφνη, τον ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε όταν χυλώσει η σούπα

Βήμα 8

Η φασολάδα Λαζάρου είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι
  • Πρόσθεσε λίγο πράσο για έξτρα γεύση
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή