Φασολάδα με καρότα καλοκαιρινή

2014-05-13
Φασολάδα με καρότα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 15:000 h

Μια εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να μαγειρέψεις καλοκαιρινή φασολάδα με καρότα, όπως ακριβώς την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και μοιράσου μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια
  • 250 γραμ. λάδι
  • 250 γραμ. φρέσκες ντομάτες
  • 250 γραμ. πράσινες πιπεριές μακρουλές
  • 2 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 ρίζες σέλινο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν.

Βήμα 2

Το πρωί ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε να βράσουν σε ανάλογο νερό για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τα φασόλια και χύνουμε το νερό.

Βήμα 4

Βάζουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό, ρίχνουμε τα φασόλια και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, αφήνουμε να βράζουν σε σιγανή φωτιά είκοσι λεπτά και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα φέτες, το σέλινο ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες ολόκληρες και τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους.

Βήμα 5

Ρίχνουμε και το αλάτι και βράζουν μιάμιση έως δύο ώρες σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 6

Λίγο πριν η φασολάδα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το λάδι.

Βήμα 7

Το πήξιμο της φασολάδας εξαρτάται από τα γούστα μας.

Βήμα 8

Η φασολάδα με καρότα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή