Φασολάδα με μέτρια φασόλια

2014-05-08
φασολαδα με μετρια φασολια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική συνταγή για φασολάδα με μέτρια φασόλια, το αγαπημένο ελληνικό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά

  • Μισό κιλό φασόλια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Μισό σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντοματοχυμός συμπυκνωμένος ή ντοματάκια κονσέρβα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα μέτρια φασόλια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τα βράζουμε σε νερό που τα καλύπτει

Βήμα 3

Αφήνουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά

Βήμα 4

Όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε τον πελτέ και τον χυμό ή τα ντοματάκια

Βήμα 5

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και πιπέρι και αφήνουμε τη φασολάδα να χυλώσει

Βήμα 6

Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Η φασολάδα με μέτρια φασόλια είναι έτοιμη για σερβίρισμα!Καλή όρεξη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή