Φασολάδα με μουστάρδα

2014-02-09
Φασολάδα με μουστάρδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Αν σας αρέσει η φασολάδα, τότε θα λατρέψετε τη φασολάδα με μουστάρδα! Η μουστάρδα κάνει το πιάτο πιο ελαφρύ για το στομάχι και προσθέτει και μια πικάντικη γεύση στη φασολάδα ειδικά αν επιλέξεις μουστάρδα που να καίει λίγο!

Υλικά

  • Μισό κιλό χοντρά φασόλια
  • 3 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • Μισή κόκκινη πιπερίτσα κομμένη
  • 4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή ¾ κεσεδάκι ντοματάκια
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισό λεμόνι
  • Αλάτι -Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ μαζί με μια κουταλιά μουστάρδα

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια για 30 περίπου λεπτά και αν θέλουμε πετάμε το νερό και αλλάζουμε με καινούριο

Βήμα 3

Βράζουμε για ακόμα μια ώρα

Βήμα 4

Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια ρίχνουμε το σέλινο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και την ντομάτα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού

Βήμα 6

Βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά

Βήμα 7

Η φασολάδα με μουστάρδα είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Αν θέλουμε κι άλλη μουστάρδα προσθέτουμε στο πρώτο βράσιμο άλλη μια κουταλίτσα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή