Φασολάκια βραστά σαλάτα με χορταρικά

2014-04-23
Φασολάκια βραστά σαλάτα με χορταρικά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη, θρεπτική και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις φασολάκια βραστά σαλάτα με διάφορα χορταρικά. Δοκίμασε την και μοιράσου τις εντυπώσεις σου μαζί μου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 2.5 κιλά λάχανα του κήπου
  • 1 κιλό κορφάδες κολοκυθιάς και άνθη κολοκυθιάς
  • 5 - 6 μικρά κολοκύθια ανθού
  • λίγα φρέσκα φασολάκια χωρίς νεύρα
  • ραδίκια και τα υπόλοιπα λάχανα ακαλλιέργητα στους κήπους (λίγα βλίτα, λίγη γλυστρίδα ή αντράκλα, λίγο χηνοπόδι ή λουβουδιά ή βρωμόχορτο κλπ. κατά τόπους)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 3 λεμόνια
  • ελαιόλαδο - αλάτι
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε ένα - ένα τα λαχανικά μας.

Βήμα 2

Πρώτα τα φασολάκια και αφού μισοβράσουν τα φυλλώματα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ύστερα τα κολοκυθάκια με τους ανθούς. Στο τέλος της βράσης, ρίχνουμε αλάτι.

Βήμα 3

Αφού βράσουν (1.30' της ώρας), τα στραγγίζουμε (αφήνοντας λίγο ζουμί) και τα περιχύνουμε με λάδι αγνό και λεμόνι.

Βήμα 4

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και ο καθένας παίρνει στο πιάτο του.

Βήμα 5

Το ζουμί είναι εύγευστο και υγιεινό και αφού τα στραγγίσουμε καλά και του προσθέσουμε λεμόνι, μπορούμε να το πίνουμε.

Βήμα 6

Τα φασολάκια βραστά σαλάτα με χορταρικά είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε.

Tips

  • Μπορούμε το κρεμμύδι να το καβουρδίσουμε μέχρι να ροδίσει και να το προσθέσουμε στα στραγγισμένα λαχανικά. Επίσης, αν θέλουμε, ανακατεύουμε και κοπανισμένο σκόρδο για νοστιμιά.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή