Φασολάκια με αυγά και πατάτες

2014-02-09
Φασολάκια με αυγά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια νόστιμη παραλλαγή της παραδοσιακής, ελληνικής συνταγής για φασολάκια με αυγά. Μπορείς να την φτιάξεις όταν σου έχουν μείνει φασολάκια από την προηγούμενη μέρα και θέλεις να τα φας κάπως διαφορετικά!

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 3 ντομάτες ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 2 αυγά
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα φασολάκια αν είναι φρέσκα ή τα αποψύχουμε αν είναι κατεψυγμένα

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια

Βήμα 3

Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρι προς δυνατή φωτιά

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 5

Το τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια

Βήμα 6

Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 8

Αφήνουμε την ντομάτα να πάρει μια βράση και συμπληρώνουμε την κατσαρόλα με νερό, ίσα να σκεπάσει τα φασολάκια και τις πατάτες

Βήμα 9

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια

Βήμα 10

Ρίχνουμε το αλάτι

Βήμα 11

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 12

Όταν τα αυγά πήξουν, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 13

Τα νόστιμα φασολάκια με αυγά είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Αν σου αρέσει το πιπέρι ταιριάζει πολύ με τα φασολάκια με τα αυγά!
  • Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις αυγά μάτια και απλά να τα σερβίρεις μαζί με τα φασολάκια!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή