Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

2014-08-20
φασολακια με μοσχαρι στη γαστρα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα, ένα φαγητό που είναι πολύ χορταστικό και δυναμωτικό για όλη την οικογένεια. Στη γάστρα γίνεται πραγματικά λουκούμι και θα το φάνε ακόμα και τα παιδιά σου που μπορεί να μην προτιμάνε τα φασολάκια!

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 750 γρ. μοσχάρι κομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμμένες
  • 3 ντομάτες τριμμένες και 1 κουτ.σούπας πελτέ
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρό και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, τη δάφνη, τα φασολάκια και το σκόρδο

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με νερό

Βήμα 7

Μόλις πάρει μια βράση μεταφέρουμε στη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 8

Τα φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις αρακά
  • Χρησιμοποίησε είτε κατεψυγμένα είτε φρέσκα φασολάκια
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή