Φασολάκια με πατάτες κοκκινιστά

2014-02-09
Φασολάκια με πατάτες κοκκινιστά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια κλασσική ελληνική συνταγή για φασολάκια με πατάτες κοκκινιστά. Ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι, πολύ υγιεινό για τα παιδιά και πολύ χορταστικό. Ταιριάζει με φέτα και φρέσκο, ζεστό ψωμάκι.

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 4 ντομάτες ή ένα κεσεδάκι χυμό ντομάτας
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια (αν είναι κατεψυγμένα απλά τα ξεπαγώνουμε)

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι

Βήμα 3

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε να πάει το λάδι παντού

Βήμα 6

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια

Βήμα 7

Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση

Βήμα 9

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε

Βήμα 10

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ

Βήμα 11

Βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 12

Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά

Βήμα 13

Ανά διαστήματα ανακατεύουμε το φαγητό

Βήμα 14

Σβήνουμε τη φωτιά όταν έχει δέσει η σάλτσα και τα φασολάκια είναι μαλακά

Βήμα 15

Τα φασολάκια με πατάτες κοκκινιστά είναι έτοιμα!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή