Φασολάκια με ψάρι μπακαλιάρο και σκορδαλιά

2014-03-21
Φασολάκια με ψάρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική και διαφορετική νηστίσιμη και παραδοσιακή συνταγή από την γιαγιά μου για να μαγειρέψεις φασολάκια με ψάρι μπακαλιάρο και σκορδαλιά θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, εκτός από καναρίνια
  • 1 μεγάλο φύλλο μπακαλιάρος
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
  • 7 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια, να μουσκέψει στο νερό 12-15 ώρες, ώσπου να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 3

Βάζουμε το μισό μπακαλιάρο σε κατσαρόλα με το ανάλογο νερό να βράσει 20 λεπτά και να μείνει με 2 και μισό ποτήρια νερό. Τότε χτυπάμε μισό φλιτζάνι λάδι και ένα λεμόνι ώσπου να ασπρίσει, προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και περιχύνουμε το στραγγισμένο μπακαλιάρο.

Βήμα 4

Αλευρώνουμε τον υπόλοιπο μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε. Στο τέλος του τηγανίσματος στίβουμε και ένα λεμόνι για να πάρει πιο ευχάριστη γεύση.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί και το ρίχνουμε στον πουρέ, στίβουμε τα πέντε λεμόνια και τα ρίχνουμε εναλλάξ με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 6

Προσθέτουμε ζουμί από το βρασμένο μπακαλιάρο τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μία σκορδαλιά ούτε πολύ αραιή, ούτε πολύ πυκνή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

Βήμα 7

Σουρώνουμε τα φασολάκια και σερβίρουμε λίγα φασολάκια, λίγο βραστό μπακαλιάρο, ένα κομμάτι τηγανητό και περιχύνουμε με σκορδαλιά.

Βήμα 8

Μπορούμε να τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Βάζουμε σε μία γωνιά τα φασολάκια, στην άλλη το βραστό μπακαλιάρο και στην άλλη τον τηγανητό και τη σκορδαλιά πάνω στα φασολάκια με ψάρι και κατόπιν σερβίρουμε στα πιάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή