Φασόλια χάντρες με λουκάνικα σβησμένα με λευκό κρασί

2014-03-04
Φασόλια χάντρες με λουκάνικα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που θα πείσει τα μικρά παιδιά να φάνε τα φασόλια τους! Η συνταγή για φασόλια χάντρες με λουκάνικα είναι εύκολη και πολύ νόστιμη.

Υλικά

  • 400 γρ. φασόλια χάντρες
  • 800 γρ. λουκάνικα της επιλογής σου
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 & ½ κουτ.γλ. πικάντικη πάπρικα
  • Μισό κουτ.γλ. κύμινο
  • 2 κουτιά αποφλοιωμένες ντομάτες (800 γρ)
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • Μισό ποτήρι κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα λουκάνικα , το θυμάρι και το σκόρδο

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας

Βήμα 6

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα φασόλια χάντρες

Βήμα 9

Ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε

Βήμα 10

Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάσει το φαγητό

Βήμα 11

Βράζουμε για 50-60 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 12

Τα φασόλια χάντρες με λουκάνικα είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή