Φασόλια χάντρες με μοσχάρι της Βέφας

2014-11-04
φασολια χαντρες με μοσχαρι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις φασόλια χάντρες με μοσχάρι της Βέφας, ένα νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Γίνεται πολύ εύκολα και με απλά υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα. Δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας ντοματοπολτός
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Λίγη κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τα βράζουμε για μισή ώρα σε μπόλικο νερό

Βήμα 3

Τα σουρώνουμε καλά

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 5

Σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 6

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 7

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη και την κανέλα

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα

Βήμα 10

Προσθέτουμε τα φασόλια και βράζουμε για ακόμα 20-25 λεπτά

Βήμα 11

Τα φασόλια χάντρες με μοσχάρι της Βέφας είναι έτοιμα

 

Tips

  • Αν έχεις χύτρα μείωσε τον χρόνο στο μισό!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή