Φιλέτο γαλοπούλας αλά κρεμ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια στο τηγάνι

2014-12-31
fileto-galopoulas-me-krema-galaktos-kai-manitaria
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια κλασική συνταγή για να φτιάξετε φιλέτο γαλοπούλας αλά κρεμ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια στο τηγάνι. Ενας νόστιμος τρόπος για να μαγειρεύουμε την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο που μας γλιτώνει απο πολλά έξοδα και κόπο και πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Αρέσει πολύ και στα παιδιά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε και συνοδεύστε την με πράσινη σαλάτα

Υλικά

  • 4 φιλέτα γαλοπούλας
  • 45 μλ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 170 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 μλ. λευκό κρασί
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • Δενδρολίβανο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας αλατίζοντας και απο τις δυο μεριές

Βήμα 2

Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει λίγο υγρό

Βήμα 3

Σε ενα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην γαλοπούλα και αρχίζουμε να τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 6

Οταν πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σιγα σιγά και ανακατεύοντας για να μην κόψει η κρέμα και ρίχνουμε το κορν φλάουρ

Βήμα 7

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε

Βήμα 8

Το φιλέτο γαλοπούλας αλά κρεμ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια στο τηγάνι είναι έτοιμο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή