Φιλέτο γαλοπούλας με πορτοκάλι, μουστάρδα και μέλι ψητή στη γάστρα

2014-12-30
fileto-galopoulas-me-meli-portokali-moustarda-kai-burbon
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Μια νόστιμη συνταγή για φιλέτο γαλοπούλας γεμιστή με πορτοκάλι, μουστάρδα και μέλι ψητή στη γάστρα για το τέλειο εορταστικό σας δείπνο. Συνοδεύστε το γλασαρισμένο φιλετάκι με ψητές πατάτες ή ενα πιλάφι με κουκουνάρι, ρόδι και σταφίδες και απογειώστε αυτό το πιάτο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε!

Υλικά

  • Ενα μεγάλο φιλέτο γαλοπούλα ενιαίο κομμάτι
  • Χυμός απο 5 πορτοκάλια
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 κόκους πιπεριού
  • 250 μλ. μπέρμπον
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 2 κουτ.σ. μέλι
  • 2 κουτ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ.σ. μουστάρδα απλή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C

Βήμα 2

Αλείφουμε το φιλέτο και απο τις δύο μεριές με ενα μίγμα το το βούτυρο, το μέλι, τις μουστάρδες, το ξύσμα και λίγο αλάτι

Βήμα 3

Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγγο κουζίνας

Βήμα 4

Το βάζουμε σε μια γάστρα και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέρμπον, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τα πιπέρια και τα γαρίφαλα

Βήμα 5

Ψήνουμε με την γάστρα κλειστή για 1 με 1 ½ ώρα και ανοίγουμε για να ψήσουμε άλλα 15 λεπτά με μισή ώρα ανάλογα το μέγεθος του φιλέτου και σερβίρουμε με το ζουμί που έμεινε

Βήμα 6

Το φιλέτο γαλοπούλας με πορτοκάλι, μουστάρδα και μέλι ψητή στη γάστρα είναι έτοιμο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή