Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί φιλαδέλφεια και μπέικον

2015-11-11
fileto-kotopoulo-gemisto-me-turi-kai-mpeikon
  • Σερβίρεις : 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Αγαπητες μου φίλες, καλησπέρα σας. Σκεφτόμουν σήμερα, τι είναι αυτό που προτιμά η πλειοψηφία στο σπίτι, ποιο φαγητό πρέπει να επιλέξω για να τους ευχαριστήσω ως καλή μαμά και νοικοκυρά. Κατέληξα, λοιπόν, σε ένα κατά γενική ομολογία αγαπημένο φαγητό, παραδοσιακό, σπιτικό. Μιλάω φυσικά για το φιλέτο κοτόπουλο, προσθέτοντάς του τυρί και μπέικον, θέλοντας να αποφύγω αυτό το στεγνό μέρος του κοτόπουλου, που σου κάθεται στο λαιμό όπως λέμε χαριτολογώντας. Επέλεξα το τυρί και το μπέικον σαν γέμιση, θέλοντας να δώσω στο φιλέτο μου εξαιρετική γεύση αρχικά, αλλά και γιατί είναι δυο υλικά, τα οποία μπορείς να μεταλλάξεις όπως θές, να χρησιμοποιήσεις όποια παραλλαγή τους θες, να τα συνοδέψεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Επίσης, σας αφήνω και εσάς να αυτοσχεδιάσετε, δίνοντας το χρώμα και τον τόνο που επιθυμείτε. Συνοδέψτε με μια φρέσκια σαλάτα λαχανικών, ένα ποτήρι κρασί για τους μεγαλύτερους, και ετοιμαστείτε για κοπλιμέντα. Καλή απόλαυση!

 

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 συσκευασία Philadelphia με σκόρδο
  • 8 φέτες μπέϊκον
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • μιξ 4 πιπέρια
  • πάπρικα γλυκειά
  • ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα φιλέτα, τα ανοίγουμε με ένα μαχαίρι και τα χτυπάμε ελαφρυά για να απλώσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού τα ανοίξουμε, απλώνουμε με τα δάχτυλά μας βούτυρο στην εσωτερική τους πλευρά, ρίχνουμε πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, τοποθετούμε κατά μήκος στις 2 πλευρές του το μπέικον, από πάνω του 2 κ.σ. φιλαδέλφεια και από πάνω τις πιπεριές φλωρίνης σε λωρίδες.

Βήμα 3

Μόλις τα γεμίσουμε αρχίζουμε να τα τυλίγουμε προσεκτικά και τα δένουμε σε 4-5 σημεία κατά μήκος με σπάγγο.

Βήμα 4

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, βαζουμε τα φιλετάκια, τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν, σβήνουμε με λευκό κράσι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά σκεπασμένα.

Βήμα 5

Τέλος μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε προσεκτικά το σπάγγο, τα κόβουμε σε 3 κομμάτια και συνοδεύουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή