Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά στο τηγάνι

2015-07-30
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά στο τηγάνι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο φιλέτο το οποίο περιέχει λαχανικά και γίνεται στο τηγάνι, σου παρουσιάζω παρακάτω στην σελίδα. Είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή την οποία όμως μαγειρεύω και σε παραλλαγές λαχανικών όλους τους μήνες του χρόνου. Η παρασκευή της είναι απλούστατη καθώς αρχικά  αλευρώνουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια και το τηγανίζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες και τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ετοιμαστούν. Σερβίρουμε με ρύζι ή με κάποια από τις δεκάδες σαλάτες που θα βρεις στον ιστότοπο μας και απολαμβάνουμε ένα νοστιμότατο δείπνο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό κιλό ντομάτες φρέσκες
  • 2 - 3 πατάτες
  • 2 - 3 καρότα
  • 4 αγκινάρες
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • μαϊντανό, ρίγανη
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Μπήγουμε σε κάθε κομμάτι από μισό σκόρδο, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, αλευρώνουμε τα κομμάτια και τα σιγοτηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε μέσα στο τηγάνι δίπλα στη φωτιά για να διατηρηθούν ζεστά.

Βήμα 5

Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια, τις αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα, τα καρότα φετούλες, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και λίγο νερό και τα βράζουμε όλα μαζί μισή ώρα.

Βήμα 6

Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα χορταρικά, περιχύνουμε με το λάδι που μας έμεινε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή