Φιλέτο λαυράκι στο τηγάνι

2015-09-25
Φιλέτο λαυράκι στο τηγάνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Ένα υπέροχο και ελαφρύ πιάτο σου και μια από τις λατρεμένες μου συνταγές με ψάρι σου προτείνω να δοκιμάσεις, ακολουθώντας μέσα από την παρακάτω σελίδα για φιλέτο λαυράκι στο τηγάνι με αρωματική σάλτσα. Πρόκειται για μία ανάλαφρη και πεντανόστιμη γευστική πρόταση που θα ξετρελάνει τους φίλους και την οικογένεια σου ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα εύκολη ως προς την παρασκευή της. Αρχικά σωτάρεις το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το θυμάρι και το σκόρδο για το άρωμα και αφού έχει καθαριστεί και αλατιστεί σωστά, ενώ στη συνέχεια αποσύροντας το ψάρι από το τηγάνι, σβήνεις με λευκό κρασί, προσθέτοντας μουστάρδα και ντομάτα και αφήνοντας τη σάλτσα σου να δέσει. Σερβίρουμε το λαυράκι περιχύνοντας το με τη σάλτσα, το συνοδεύουμε με μια σαλάτα και καλή μας όρεξη. Μη ξεχάσεις να μου στείλεις τα σχόλια σου καθώς και οποιαδήποτε πιθανή απορία και παρατήρηση στο χώρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα λαυράκι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 30 ml λευκό κρασί
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα φιλέτα του ψαριού μας, χαράσουμε με ένα μαχαίρι από την πλευρά της πέτσας και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο με το θυμάρι προκειμένου να βγάλουν τα αρώματά τους και αμέσως μετά προσθέτουμε και τα φιλέτα ψαριού τα οποία σωτάρουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 3

Τέλος απομακρύνουμε το ψάρι μας από το τηγάνι και σβήνουμε με λευκό κρασί, ντομάτα, τη μουστάρδα και προσθέτουμε και λίγο νεράκι αφήνοντας τη σάλτσα μας να βράσει για λίγο.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το λαυράκι μας με σάλτσα από πάνω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

0 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή