Φιλέτο μοσχάρι αλα κρέμ με μανιτάρια

2015-11-22
fileto-mosxari-ala-krem-me-manitaria
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Πολύ καλησπέρα σας φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες μια χαρά, ορεξάτες για μαγειρική. Αυτή τη φορά, έχω να σας καταθέσω ένα κατά την γνώμη μου εξαιρετικά, απίθανα γευστικό πιάτο με μοσχάρι, για κάθε περίσταση. Αναφέρομαι στο φιλέτο μοσχαριού, μαγειρεμένο αλα κρέμ, συνοδευόμενο από μανιτάρια. Μόνο στην προσφώνηση, καταλαβαίνετε για τι πράγμα σας μιλάω. Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα, και κυρίως υγεία. Το μοσχαρίσιο κρέας είναι γεμάτο με πρωτείνες και αμιοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός, βιταμίνες και σίδηρο, συμβάλλοντας στην καλή ανάπτυξη των παιδιών και σε γερά οστά. Επιπρόσθετα, υγιεινό χαρακτήρα εντοπίζουμε και στα μανιτάρια, πλούσια και αυτά σε υδατάνθρακες και πρωτείνες. Είστε μπροστά στο να δημιουργήσετε λοιπόν ένα άκρως γευστικό, και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σκορπώντας στο σπιτικό σας αγάπη και υγεία. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας ολόκληρους σπόρους πιπεριού
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλικομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. της σούπας κονιάκ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα γουδί ρίχνουμε τους σπόρους πιπεριού και τους χτυπάμε. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι τα φιλέτα.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, μόλις ροδίσουν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στο φούρνο.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι που ψήθηκαν τα φιλέτα, ζεσταίνουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε, μόλις μαραθούν ρίχνουμε το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί και σβήσει η φλόγα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Τέλος μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα περιχύνουμε τα φιλετάκια και τα σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκέιας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή