Φιλέτο μοσχάρι πιπεράτο με κρέμα γάλακτος

2015-11-25
Φιλέτο μοσχάρι πιπεράτο με κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 15m

Καλησπέρα φίλες μου. Η συνταγή με μοσχάρι που έχω να σας προτείνω σήμερα, είναι αφιερωμένη στους λάτρεις των καυτερών και γενικότερα των έντονων μπαχαρικών. Σήμερα, λοιπόν, θα φτιάξουμε φιλέτο μοσχαριού πιπεράτο. Επρόκειτο να δημιουργήσουμε ένα πιάτο γευστικό, απλό, γρήγορο, οικονομικό, και έτοιμο να μας ”ανάψει”. Αρχικά έχουμε ξαναδεί τις εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες του μοσχαριού, του κόκκινου κρέατος ευρύτερα, στον οργανισμό μας. Το ίδιο θρεπτικό είναι και το πιπέρι, κυρίως το μαύρο πιπέρι , αυτό που προτείνω και εγώ να χρησιμοποιήσετε. Το μαύρο πιπέρι πολύ οφέλιμο για την υγεία μας αφού έχει αντιβακτηριακή δράση, είναι διουρητικό και έχει αποτοξινοτικές ιδιότητες. Έτσι, λοιπόν, επειδή αγαπάμε τους ανθρώπους μας και θέλουμε πάντα το καλύτερο για αυτούς, επιλέγουμε γευστικά και υγιεινά φαγητά για να τους το αποδεικνύουμε. Καλή σας όρεξη φίλες!

 

Υλικά

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 1 κύβο βοδινό
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 3-4 κουταλιές πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας φυτικό λίπος
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κούπες κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, ρίχνουμε αλάτι και το μισό πιπέρι το οποίο το πιέζουμε με τις παλάμες πάνω τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το φυτικό λίπος και πριν κάψει ρίχνουμε τα φιλετάκια, περιμένουμε να ροδίσουν από κάθε πλευρά αφηνοντάς τα για 3-4 λεπτά.

Βήμα 3

Τέλος μόλις είναι έτοιμα τα σβήνουμε με κονιάκ και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά στη φωτιά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή