Φιλέτο πάπιας με πορτοκάλι

2015-11-03
Φιλέτο πάπιας με πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 3:31 h

Αγαπημένες μου φίλες καλησπέρα σας. Η συνταγή της συνάντησής μας αυτής, έχει ένα στόχο, να σας βγάλει από την ρουτίνα της καθημερινής απλής μαγειρικής και της όλης πλήξης που συνοδεύει, προτείνοντας ένα διαφορετικό πιάτο, με ευχάριστη παρασκευή και τρομερά αποτελέσματα. Αναφέρομαι στο φιλέτο πάπιας, ένα εξαιρετικά λαχταριστό και gourmet πιάτο, που ειδήμονες θεωρούνται οι Κινέζοι, και θεωρούσαν την πάπια σαν σύμβολο συζηγικής πίστης. Από την αρχαιότητα επίσης, είχαν αποδώσει στην πάπια ιατρικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ένα κρέας σχετικά σκληρό στην αρχή, που χρειάζεται φροντίδα για να το φέρουμε στα μέτρα μας, και να γίνει λουκούμι. Εν συνεχεία, προσθέτουμε την σάλτσα πορτοκαλιού, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Κρατήστε την συνταγή για την πιο εκλεκτή σας μέρα, εορταστική ή μη, όπως αρμόζει ανέκαθεν στο κρέας της πάπιας. Θα κάνετε για ακόμα μια φορά το σπιτικό σας ένα σύγχρονο αρχοντικό. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος πάπιας
  • 4 πορτοκάλια Τη σάρκα
  • 4 πορτοκάλια Το ξύσμα της φλούδας
  • 1 κύβο ζωμό πουλερικών λιωμένο σε 200 γραμμάρια νερού
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα 2 φιλέτα πάπιας τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα τυλίγουμε με μία διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε φρέσκο βούτυρο, βάζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε 8 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσέχοντας να μην καεί το βούτυρο.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό, το μέλι και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την πάπια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει.

Βήμα 4

Τέλος βγάζουμε την πάπια από το τηγάνι, τη σερβίσουμε και την περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκάλι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή