Φιλέτο πέρκα με αρωματική κρούστα

2015-08-02
Πέρκα με αρωματική κρούστα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η λαχταριστή πέρκα με αρωματική κρούστα είναι η πρόταση μου για το καλοκαιρινό σου τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια, μέσα από συνταγή για το ψάρι αυτό που σου παραθέτω παρακάτω. Φιλετάκια πέρκας λοιπόν σε κρούστα ψωμιού αρωματισμένη με λάδι λιαστής ντομάτας συνοδευόμενα από μία εκπληκτική αρωματιική πάστα από σκόρδο, βασιλικό, μία κουταλιά μουστάρδας, ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και λίγη ντοματούλα για δροσερή γεύση είναι η συνταγή που σου παραθέτω με στόχο να την ακολουθήσεις και να ικανοποιήσεις και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Θα σου πρότεινα να συνοδεύσεις το πιάτο σου με ένα παγωμένο καλό κρασί. Περιμένω με αγωνία τα σχόλια σου μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 500 γραμ. φιλέτο πέρκας
  • Για την κρούστα ψωμιού:
  • 1 μεγάλη φέτα ψωμί
  • 2 κουταλιές λάδι λιαστής ντομάτας
  • Για την αρωματική πάστα:
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδας
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνουμε και αλατίσουμε σωστά την πέρκα μας,την τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την αρωματική πάστα μας χτυπώντας στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά μας με το ελαιόλαδο να προστίθετααι τελευταίο και σιγά σιγά.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με την αρωματική πάστα την πέρκα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 τέταρτο.

Βήμα 4

Τη στιγμή που βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο πασπαλίζουμε πάνω από το ψάρι την κρούστα ψωμιού την οποία δημιουργήσαμε χτυπώντας προηγουμένως στο μίξερ το ψωμί μαζί με το λάδι λιαστής ντομάτας.

Βήμα 5

Ψήνουμε το φαγητό μας ακόμη 5 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή