Φιλέτο πέρκα με ούζο λεμονάτο στο τηγάνι

2015-08-06
Πέρκα με ούζο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Φτιάξε ένα απίστευτο καλοκαιρινό πιάτο με ψάρι ιδανικό να το μοιραστείς με φίλους ή την οικογένεια και δεν είναι άλλο από πεντανόστιμη πέρκα με ούζο. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο εύκολο στην παρασκευή του και ιδιαίτερα οικονομικό. Φιλεταρισμένη πέρκα με λεμονάτη ανάλαφρη σάλτσα, αρωματισμένη με ούζο, κουρκουμά και εμπλουτσιμένη με λίγες κουταλιές μουστάρδα για υπέροχη, πλούσια γεύση είναι η πρόταση λοιπόν που θα ξετρελάνει και τον πιο δύσπιστο ουρανίσκο. Σου συνιστώ να ακολουθήσεις τη συνταγή μου όπως αυτή παρουσιάζεται στη σελίδα παρακάτω και φυσικά να μου στείλεις τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 6 κομμάτια φιλέτο πέρκας
  • ξύσμα και χυμό 2 μεγάλων λεμονιών
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 4 σφηνάκια ούζο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά μας και τα σιγοβράζουμε.

Βήμα 2

Αφού λοιπόν πάρουν την πρώτη βράση προσθέτουμε και την πέρκα αφήνοντας τη να μαγειρευτεί μέσα στη σάλτσα για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε να γυρίσετε το ψάρι στο ενδιάμεσο.

Βήμα 4

Αφού δέσει η σάλτσα και ασπρίσει το ψάρι μας τότε μπορείτε να αποσύρετε από τη φωτιά και να σερβίρετε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή