Φιλέτο πέρκα με σαφράν τηγανιτό

2015-09-12
Πέρκα με σαφράν
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Η συνταγή για ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να φτιάξεις υπέροχη πέρκα με σαφράν εύκολα και γρήγορα. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι ιδιαίτερα απλά και η εκτέλεση της γευστικής μου πρότασης ιδιαίτερα εύκολη. Αρχικά σωτάρουμε την πέκρα με σαφράν σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές και το σερβίρουμε με σάλτσα μαϊντανού που έχουμε φτιάξει προηγουμένως στο multi αναμειγνύοντας μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξύδι. Περιμένω με χαρά τα σχόλια και τυχόν παρατηρήσεις σου μέσα από τον χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 1 πέζα σαφράν
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
  • 7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε ελαφρώς τα φιλέτα της πέρκας, τα στεγνώνουμε με ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Αμέσως μετά πολτοποιούμε στο multi το μαϊντανό με το ξύδι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο, δημιουργώντας μία σάλτσα.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα πέρκας μαζί με το σαφράν για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το ψάρι μας με κομματάκια πιπεριάς και 2 κουταλιές από τη σάλτσα μαϊντανού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή