Φιλετάκια μοσχαρίσια αλα κρεμ με μανιτάρια, κρασί και κρέμα γάλακτος στο τηγάνι
2015-11-24- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Κυρίως Πιάτο
- Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολες
- Σερβίρεις : 4
- Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
- Έτοιμη σε : 40m
Καλησπέρα σας αγαπητές μου. Σήμερα, σκέφτηκα να προτείνω ένα σχετικά παραδοσιακό φαγητό με μοσχαρίσιο κρέας, που όπως είναι φυσιολογικό, στην πορεία των χρόνων έχει δει πολλές παραλλαγές του απο αυτές που εμείς το μάθαμε μέσω της γιαγιάς ή της μαμάς. Αναφέρομαι στα μοσχαρίσια φιλέτα, κάνοντάς τα αυτή τη φορά αλα κρέμ με μανιτάρια. Αρχικά, το πιάτο αυτό πέρα από τις εξέχουσες γεύσεις που έχει να μας δώσει, είναι και πάρα πολύ υγιεινό και θρεπτικό. Σε αυτό συμβάλουν η παρουσία ταυτόχρονα του ‘’κόκκινου κρέατος’’ και των μανιταιών. Το πρώτο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτείνες λόγω των μανιταριών. Για ακόμη μια φορά, θα έχετε χαρίσει στα αγαπημένα σας πρόσωπα υγεία και γεύση. Καλή σας απόλαυση!
Υλικά
Αρχικά πλένουμε καλά φιλέτα, τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα πιέζουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα φιλέτα, τα σοτάρουμε, τα αφήνουμε να ψηθούν όσο ψημένα τα προτιμάμε εμείς και μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Μόλις βγάλουμε τα φιλετάκια στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα σβήνουμε με ένα κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Τέλος περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.Διαδικασία
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3
Βήμα 4