Φιλετάκια χοιρινά με μουστάρδα, μέλι και λεμόνι στο φούρνο

2015-11-16
filetakia-xoirina-me-moustarda-kai-meli
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπητές μου φίλες, καλησπέρα. Ελπίζω να μου είστε όλες μια χαρά. Στην σημερινή μας συνάντηση, αποφάσισα να συζητήσουμε και να μαγειρέψουμε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο με χοιρινό κρέας, ένα φαγητό για κάθε στιγμή και περίσταση, που έχω την εντύπωση πως θα αρέσει σε όλους στο σπίτι, σε εμάς πάντως έχει μεγάλη ζήτηση. Μιλάω για τα χοιρινά φιλετάκια, μια απο τις παραλλαγές των οποίων είναι με σως μουστάρδας και μέλι. Έχουμε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα πολύ γευστικό, απλό και εύκολο φαγητό, που συνδυάζεται με την ιδιαίτερη γεύση της μουστάρδας, και την απαλή και γλυκιά υφή του μελιού, δίνοντάς μας πραγματικά απίστευτα αρώματα και γευστικές απολαύσεις. Το μέλι, αποτελούσε από τα αρχαία χρόνια ένα σπέσιαλ υλικό, που ερχόταν να δώσει άλλο τόνο στο πιάτο, μοιράζοντας μαζί με όλα τα άλλα και υγεία σε όσους το επέλεγαν. Έτσι, θα έχουμε συνθέσει ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό πιάτο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όσους το δοκιμάσουν. Δοκιμάστε την αμέσως!

 

Υλικά

  • 2 χοιρινά φιλετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 4 κοφτές κουταλιές μέλι
  • 4 κοφτές κουταλιές μουστάρδα τύπου Dijon
  • 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
  • ½ φλ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα φιλετάκια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού, βάζουμε το μισό μίγμα σε ένα μπωλάκι και το κρατάμε για τη σως. Το υπόλοιπο που περισσεύει αλέιφουμε τα φιλετάκια.

Βήμα 3

Ντύνουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με αλουμινόχαρτο, βάζουμε τα φιλετάκια, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου και αλέιφουμε ανά διαστήματα με το υπόλοιπο μίγμα λεμόνι-μέλι.

Βήμα 4

Τέλος σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, ζεσταίνουμε το μέλι-λεμόνι που έχουμε στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά, ανακατεύουμε με το σύρμα και περιμένουμε να κοχλάσει και να δέσει η σάλτσα. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη περιχύνουμε τα φιλετάκια συνοδεύοντας τα με λαχανικά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή