Φιογκάκια ογκρατέν

2014-07-18
φιογκακια ογκρατεν
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ καλή συνταγή για φιογκάκια ογκρατέν, ένα πολύ μυρωδάτο και απολαυστικό πιάτο που είναι εντυπωσιακό όταν το προσφέρεις σε επίσημα τραπέζια, όμως μπορείς να το μαγειρέψεις και για το καθημερινό τραπέζι αφού δεν απαιτεί πολύ κόπο. Μπορείς να προσθέσεις διάφορα τυριά ανάλογα με το γούστο σου αλλά και αλλαντικά της προτίμησής σου!

Υλικά

  • 1 πακέτο φιογκάκια
  • 300 γρ. μπέικον κομμένο σε λωρίδες ή σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κονσέρβα κομμένα μανιτάρια
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κούπες τριμμένο τυρί (μπορεί να είναι διαφορετικά κίτρινα τυριά)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο σκεύος και σοτάρουμε τα μανιτάρια

Βήμα 3

Βράζουμε τα φιογκάκια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 4

Σε ένα πυρέξ βάζουμε αναμεμειγμένα τα φιογκάκια, τα μανιτάρια, το μπέικον, τα τυριά (αφήνουμε λίγο για το τέλος)

Βήμα 5

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά

Βήμα 7

Τα φιογκάκια ογκρατέν είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!

 

Tips

 

  • Η ίδια συνταγή γίνεται και με πένες ή άλλα μικρά μακαρόνια
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή