Φλογέρες αμυγδάλου με φρυγανιά και σιρόπι (της Βέφας)

2015-03-02
φλογέρες αμυγδάλου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε φλογέρες αμυγδάλου με φρυγανιά και σιρόπι (της Βέφας), ένα τέλειο γλύκισμα που συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι ενώ μπορεί να σερβιριστεί και στο πρωινό. Γίνεται εύκολα και με απλά υλικά ενώ είναι ιδανικό για εορταστικές περιστάσεις ή ένα μπουφέ. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 κούπες αμυγδαλόψιχα
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 2 φρυγανιές
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • Λίγη κανέλα
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Μισή κούπα μέλι
  • 1 κούπα νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα με τις φρυγανιές

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό χτυπημένο με την αμυγδαλόψιχα και τη φρυγανιά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη και κανέλα

Βήμα 4

Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες

Βήμα 5

Αλείφουμε με βούτυρο την κάθε λωρίδα και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα

Βήμα 6

Διπλώνουμε σε φλογέρες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί

Βήμα 7

Ψήνουμε για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και τις αφήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 8

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τον χυμό και μέλι

Βήμα 9

Περιχύνουμε τις φλογέρες και τοποθετούμε σε πιατέλα

Βήμα 10

Οι φλογέρες αμυγδάλου με φρυγανιά και σιρόπι (της Βέφας) είναι έτοιμες

 

Tips

  • Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι σχήμα θέλετε με το φύλλο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή