Φλογέρες με λουκούμια, αμύγδαλα και χωριάτικο φύλλο

2015-02-06
Φλογέρες με λουκούμια, αμύγδαλα και χωριάτικο φύλλο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια εξαιρετική πρόταση για να μαγειρέψεις γλυκιές φλογέρες με λουκούμια, αμύγδαλα και χωριάτικο φύλλο σου στέλνω παρακάτω. Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και πάρα πολύ νόστιμη. Προϋποθέτει να έχεις έτοιμα λουκούμια καθώς αυτά αποτελούν τη βάση της γέμισης και τα οποία συνδυάζοντας τα με αμύγδαλο και το σιρόπι πάνω στο χωριάτικο φύλλο αναδυκνείουν ένα καταπληκτικό γλυκό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη σπεσιαλιτέ και στείλε μου για όποια διευκρίνηση χρειαστείς. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 1 - 1 1/2 κιλό φύλλο
  • 1 κιλό αμύγδαλα
  • 1 κιλό λουκούμι
  • 10 αυγά
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Τρίβουμε τα αμύγδαλα και κόβουεμ το λουκούμι ψιλές φέτες.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, καλά.

Βήμα 4

Ανοίγουμε το φύλλο, το βουτυρώνουμε, του βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας γέμιση κατά μήκος (να πάρει πάχος, όσο ένα δάχτυλο του χεριού μας), το διπλώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.

Βήμα 5

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν υλικά και φύλλο.

Βήμα 6

Ψήνουμε τις φλογέρες μας, για μισή ώρα περίπου, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν κάπως και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 7

Έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει το σιρόπι και τις περιχύνουμε.

Βήμα 8

Βάζουμε τα κομμάτια όρθια και όσο σιρόπι χυθεί, το ξαναρίχνουμε επάνω τους.

Μαγείρεψες τις φλογέρες με το χωριάτικο φύλλο; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω στη σελίδα στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή