Φοκάτσια Ιταλική με λιαστή ντομάτα και βασιλικό

2014-11-26
focacia-me-liasti-ntomata kai vasiliko
  • Yield : 1
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε φοκάτσια Ιταλική με λιαστή ντομάτα και βασιλικό και να αισθανθείτε οτι βρίσκεστε στην Ρώμη. Η φοκάτσια είναι ενα εύκολο και γρήγορο ψωμί αρκετά πεπλατυσμένο το οποίο χρησιμοποιούν οι Ιταλοί για να φτιάχνουν τα πανίνι. Δηλαδή σάντουιτς με ότι μπορείς να φανταστείς μέσα. Δοκιμάστε το και γευθείτε ενα διαφορετικό αλλά πολύ νόστιμο ψωμί.

Υλικά

  • 5 μλ. ζάχαρη
  • 250 μλ. ζεστό νερό
  • 8γρ. ξηρή μαγιά
  • 30 μλ. ελαιόλαδο
  • 15 μλ. μέλι
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 625 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 κουτ.σ. βασιλικό ξηρό
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε φέτες
  • 5 γρ. χοντρό αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το νερό σε ενα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και αρκετό αλεύρι για να γίνει μια μαλακή ζύμη

Βήμα 3

Βάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη

Βήμα 4

Την τοποθετούμε σε ενα μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45 λεπτά

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου

Βήμα 6

Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε 150 γρ. απο τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά

Βήμα 7

Την μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε σχηματίζοντας ενα ορθογώνιο με μεγάλη πλευρά 40 εκατοστά

Βήμα 8

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά

Βήμα 9

Αφαιρούμε την μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να δημιουργηθούν εξογκώματα.

Βήμα 10

Αλείφουμε με λάδι και ρίχουμε το χοντρό αλάτι και 50 γρ λιαστές ντομάτες

Βήμα 11

Ψήνουμε στην μεσαία θέση για περίπου 20 λεπτά

Βήμα 12

Η φοκάτσια Ιταλική με λιαστή ντομάτα και βασιλικό είναι έτοιμη

 

Tips


Αν χρησιμοποιήσουμε λιαστές ντομάτες απο αεροστεγή συσκευασία και όχι σε λάδι πρέπει πρώτα να τις μουλιάσουμε σε νερό για 10 λεπτά

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή