Φοκάτσια με μπέικον και φρέσκα μαγιά (chef στον αέρα)

2015-02-17
fokatsia-me-bacon
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 5:20 h

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε φοκάτσια με μπέικον και φρέσκα μαγιά (chef στον αέρα). Χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε νόστιμα σάντουιτς ή απλώς για να συνοδεύσετε το φαγητό σας. Κάντε το όπως οι Ιταλοί και προσφέρετε αυτή την νόστιμη φοκάτσια στους φίλους σας που θα την εκτιμήσουν σίγουρα

Υλικά

  • 330 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. προζύμι
  • 210 γρ. νερό
  • 9 γρ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη, πλάθουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά

Βήμα 2

Ζυμώνουμε με το χέρι για 7 λεπτά μέχρι να βγεί ενα αρκετά υγρό ζυμάρι

Βήμα 3

Λαδώνουμε ενα μπωλ και βάζουμε την ζύμη μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου

Βήμα 4

Βάζουμε στο ψυγείο την ζύμη για τουλάχιστον 4 ώρες

Βήμα 5

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο, το σκεπάζουμε με την πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά

Βήμα 6

Σε ενα λαδωμένο ταψί ξαναδιαμορφώνουμε το ψωμί σε ορθογώνιο με πάχος 1,5 εκατοστό

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ωρα

Βήμα 8

Δημιουργούμε ανώμαλη επιφάνεια με τα δάχτυλά μας στην επιφάνεια του ψωμιού

Βήμα 9

Αλείφουμε με το λάδι και ρίχνουμε το μπέικον

Βήμα 10

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και την σερβίρουμε ζεστή

Βήμα 11

Η φοκάτσια με μπέικον είναι έτοιμη να την απολαύσετε

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή